Din cauza restricțiilor de călătorie, zborurile internaționale de pe Aeroportul Oradea au fost amânate până în iulie

210
Foto © Aeroportul Oradea

Primăria Oradea împreună cu compania Ryanair anunță că, din cauza restricțiilor de călătorie din ce în ce mailimitative la nivelul Uniunii Europene, datorate pandemiei de COVID 19 și a noii tulpini SARS COV-2, cele 4 zboruri internaționale Ryanair care trebuiau să debuteze la finalul acestei luni vor fi amânate până în luna Iulie 2021. 

Decizia a fost luată din cauza restricțiilor de călătorie aplicate persoanelor care pleacă din România spre cele 3 țări unde urmau să se realizeze zboruri de pe aeroportul din Oradea: Italia, Marea Britanie și Germania. 

Această amânare va presupune încheierea unui act adițional la contractul de finanțare pentru ajutorul de stat atribuit companiei Ryanair. Din aceleași rațiuni, Comisia Europeană a prelungit posibilitatea acordării de ajutoare de stat pe schemele temporare COVID 19 până la finalul anului 2021. 

Menționăm că în perioada imediat următoare,propunerea de act adițional și garanția bancară, care acoperă valoarea totală a ajutorului de stat și penalități,vor fi înaintate spre aprobarea Consiliului Local. Ambele documente vor acoperi noua perioadă de implementare a schemei de ajutor de stat. 

În lipsa unor situații de forță majoră (înrăutățirea situației pandemiei etc.), obligațiile anunțate și asumate anterior vor fi implementate începând cu luna Iulie a acestui an, mizând pe o reducere a focarelor COVID 19 la nivelul țărilor de operare și accelerarea procesului de vaccinare anti COVID 19 la nivel național și european. 

Începând cu luna decembrie 2020, compania Ryanair ar fi operat 4 zboruri internaționale de la Aeroportul Oradea, cu două frecvențe pe săptămână pentru fiecare destinație. Destinațiile sunt: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna și Dusseldorf (Weeze).

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.