DEZBATERE LIVE – VACCINUL COVID-19: CE SPUN CAPII CULTELOR RELIGIOASE?

484

Luni, 20 decembrie, liderii comunităților creștine din Oradea sunt invitații jurnalistului Octavian Haragoș pentru a afla care sunt responsabilitățile unui creștin, în contextul în care societatea traversează un moment delicat, atât din perspectivă medicală, cât și socio-morală. 

Invitații lui Octavian Haragoș sunt P.S. Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea, P.S. László Böcskei – episcopul romano-catolic de Oradea, Radu Valer Rus – părinte vicar al Episcopiei Române Ortodoxe a Oradiei, pastorul Liviu Apolzan – lider al Comunității Penticostale Regionale Oradea și prof. univ. dr. Paul Negruț – rectorul Universității Emanuel din Oradea.

Dezbaterea – eveniment va debuta luni, 20 decembrie, la ora 17 și se va desfășura sub genericul „Vaccinul COVID-19: Între cuceririle științei și darul lui Dumnezeu”.

Reamintim că, în continuare, medicul epidemiolog dr. Anca Hnatiuc răspunde în scris întrebărilor pe care le au cetățenii, pe email [email protected] pentru ca orădenii să fie bine informați.

Dezbaterile sunt găzduite de Primăria Oradea, în cadrul campaniei de informare „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”.

În primele trei dezbateri ce au avut loc deja în cadrul campaniei de informare, oaspeții lui Octavian Haragoș au fost medicii Carmen Pantiș, Gheorghe Carp, Hadrian Borcea, Iulian Zaporojan, Ramona German, Diana Moldovan, precum și medicii DSP Călin Sonea și Diana Racz, respectiv fostul pacient COVID, orădeanul Florin Vasile. Aceștia au răspuns întrebărilor legitime pe care publicul le are despre pandemia COVID – 19 și campania de vaccinare, astfel încât cetățenii să ia decizii bine informați, din surse credibile. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.