Deşeuri incendiate la un magazin de tip “ABC”. Proprietarul a fost amendat de comisarii gărzii de mediu

984
Deşeuri incendiate
Foto ©️ Garda de mediu Bihor
 

Ca urmare a unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie de mediu pe raza comunei Chişlaz, unde au fost identificate în spatele unui magazin de tip “ABC” din localitatea Pocluşa de Barcău

depozitări neconforme de deşeuri municipale amestecate, cca 4 mc (deseuri inerte din construcţii, cenuşă de vatră), deşeuri de ambalaje din material plastic PET-uri, amblaje metalice – doze aluminiu, deşeuri biodegradabile (cartofi).

„Pe acest amplasament au fost identificate şi urme de incendiere de deşeuri municipale amestecate, deşeuri din material plastic, hârtie/carton, resturi vegetale, doze de aluminiu.

Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentului până la data de 25.06.2021 şi de interzicere a incendierii deşeurilor de orice fel! Astfel întreprinderea indivuală a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5000 ron pentru nerespectarea Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor.

Atragem atenţia către toţi deţinătorii de magazine (comerţ cu ridicata) de orice fel, asupra faptului că deşeurile generate din activitate se valorifică/elimină prin OPERATORI ECONOMICI AUTORIZAŢI, fiind INTERZISĂ INCENDIEREA DEŞEURILOR DE ORICE FEL!”, transmit comisarii gărzii de mediu Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.