Deşeuri abandonate în locaţii părăsite!

601

Ca urmare a articolelor apărute în presa locală, comisarii Gărzii de Mediu Bihor s-au autosesizat cu privire la deşeurile identificate într-o fostă staţie de pompare pentru irigaţii.

În urma inspecţiei în teren s-a constatat faptul că există abandonate/eliminate deşeuri municipale, deşeuri reciclabile amestecate, care prezentau şi urme de incendieri. Aceste deşeuri au fost identificate în cele trei construcţii supraterane existente şi abandonate şi într-o construcţie subterană, unde au fost identificate circa 15 mc deşeuri amestecate.

Ca urmare a neconformităţilor identificate s-a stabilit ca măsură igienizarea amplasamentelor şi asigurarea acestora în vederea prevenirii depozitărilor ilegale. Pentru a preîntâmpina eventuale astfel de situaţii s-a stabilit şi o măsură de inventariere a tuturor amplasamentelor cu clădiri şi spaţii abandonate.

Astfel Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Teritorială Bihor a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 40.000 lei.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.