Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor

166

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Bihor și Consiliul Județean Bihor, vernisajul expoziției Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor, care va avea loc în 17 septembrie 2021, ora 12.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor.

Expoziția prezintă artefacte din județul Bihor provenite din șantierele arheologice derulate și conduse de Muzeul Țării Crișurilor în ultimii cinci ani, precum și diverse descoperiri întâmplătoare făcute de persoane fizice. Obiectele care compun expoziția aparțin tuturor perioadelor arheologice din Neolitic și până în Evul Mediu târziu, unele dintre acesteaprovenind din zone despre care înainte nu se știa că ar fi fost locuite. Piesele reprezintă atât urme ale activității cotidiene (unelte, vase ceramice), cât și artefacte care aparțin unor elite (piese de armament, podoabe, depozite monetare), fiind dovezi ale activității umane ce vin să îmbogățească informațiile cu privire la evoluția societății în această parte de țară.

Publicul este așteptat să viziteze expoziția începînd din 18 septembrie 2021 pînă în 17 octombrie 2021.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.