Deschiderea Lunii Plantării Arborilor (foto)

327

Deschiderea Lunii Plantării Arborilor a avut loc luni, 15 martie, în raza O.S. Oradea, UP I Paleu u.a. 54B% șantier în suprafață totală de 1,80 ha. Au fost prezenți din partea Gărzii Forestiere Oradea Inspector șef dr. ing. Pantea Stelian, Director ing. Scrofan Dorel Ioan, Inspector ing. Kiss Arpad, din partea Universității Oradea, Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră prof. dr. ing. Adrian Ioan Timofte, INCDS Stațiunea Oradea a fost reprezentată de ing. Dănuț Țapoș și Ing. Tiberius Andrei Tărcăieț și dl primar Somogyi Ludovic al comunei Paleu – proprietarul pădurii în care s-a desfășurat acțiunea, alături de personalul Direcției Silvice Bihor.

 

Deschiderea acțiunilor din cadrul Lunii Plantării Arborilor și o prezentare a programului activităților de regenerare al D.S. Bihor a fost realizată de director ing. Teodor Ioan Suciu, completat cu o scurtă prezentare a locației de către ing. Pașcalău Ioan șef ocol Ocolul Silvic Oradea. Acțiunea a continuat cu scurte declarații ale oficialităților prezente la eveniment.

După încheierea evenimentului personalul Direcției Silvice Bihor prezent s-a deplasat alături de delegații Gărzii Forestiere Oradea și ai Universității Oradea, Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră în u.a. 45B unde studenții facultății de silvicultură participau la o practică de studii în activitatea de împădurire, acțiune ce face parte din protocolul de colaborare cu Direcția Silvică Bihor. Astfel peste 60 studenți însoțiți de cadre didactice din cadrul Departamentului de Silvicultură și Inginerie Forestieră al Universității Oradea executau plantarea a 1.500 puieți forestieri din speciile gorun și cireș.

„Mulțumim pe această cale tuturor celor prezenți la eveniment reprezentanți ai instituțiilor și deopotrivă, reprezentanți ai mass-media.

De asemenea lansăm invitația de a participa la cea mai amplă acțiune de plantare pe bază voluntariat din județul nostru, care se va desfășura sâmbătă, 19 martie”, transmit organizatorii.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.