Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă

244

Abandonarea și depozitarea deșeurilor pe domeniul public este, încă, o practică întâlnită de polițiștii locali orădeni. Unii cetățeni preferă să abandoneze, în mod ilegal, deșeurile pe care le produc, deși au la dispoziție două centre de colectare selectivă atât pe str. Thurzo Sandor, cât și pe str. Uzinelor imediat după girația de pe str. Podului, unde depunerea deșeurilor se poate face gratuit pe baza actului de identitate.

 

În cursul acestei săptămânii, Direcția Poliției Locale Oradea s-a ocupat de salubrizarea malului stâng al Crișului Repede, respectiv de porțiunea cuprinsă între Podul Sovata și Podul Ovidiu Densușeanu.

Porțiunea a fost igienizată și curățată de deșeurile depozitate sau abandonate de o anumită categorie de cetățeni, precum și de deșeurile produse de oamenii străzii, prin implicarea activă a celor din urmă în adunarea a peste 2 tone de deșeuri.

Îndepărtarea deșeurilor din zonă s-a făcut cu ajutorul operatorului de salubritate S.C RER VEST SA. Aceste acțiuni de curățare, cu precădere a unor zone mai mult frecventate de oamenii străzii, se repetă săptămânal, iar polițiștii locali sunt implicați activ prin determinarea celor care o produc să o și curețe, asigurându-se că locul rămâne curat, iar persoanele fără adăpost sunt îndrumate spre Adăpostul de Noapte de pe strada Gutenberg nr. 8.

Direcția Poliției Locale Oradea reamintește cetățenilor, persoane fizice sau juridice, dar și Asociațiilor de proprietari că au obligația de a încheia contracte de prestare servicii de salubrizare cu operatorul licențiat care are contract de delegare a gestiunii încheiat cu Municipiul Oradea. În caz contrar, pot fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform prevederilor legale în vigoare. Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă.

Acțiunile Direcției Poliției Locale Oradea de descurajare a depozitărilor ilegale de deșeuri vor continua, atât prin patrularea în zonele cele mai expuse, cât și prin efectuarea de pânde în zone cu risc ridicat de depozitare.

Poliția Locală Oradea reamintește numărul de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera ei de competență – 0259.969 – Dispecerat.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.