Depozitarea îngrăşămintelor chimice din nou în atenţia comisarilor Gărzii de Mediu Bihor

174

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au identificat depozitări neconforme de îngrăşăminte chimice (azotat de amoniu) în cantitate totală de 2007 to de NITRAT DE AMONIU, si 86 to NPK 27%, din care o mare parte a fost depozitată neconform, direct pe sol sau pe platformă betonată neacoperită, în aer liber, supus intemperiilor.

Îngrăşămintele chimice au fost depozitate necorespunzător, direct pe sol în curtea unei societăţi din loclaitatea Diosig. Societatea în prezent se află în procedură de obţiere a Autorizaţie de Mediu. Ca urmare a acestor constatări, au fost stabilite măsuri de interzicere a depozitărilor neconforme şi de transportare a îngrăşămintelor chimice într-un depozit autorizat din punct de vedere al protecţiei mediului şi în condiţii de siguranţă. Societatea riscă sancţiuni între 30 000 – 60 000 lei.

ATRAGEM ATENŢIA PERSOANELOR FIZICE ŞI JURIDICE CARE UTILIZAZĂ ÎNGRĂŞĂMINTE CHIMICE, FAPTUL CĂ DEPOZITAREA ACESTORA POATE FI PERICULOASĂ, FIIND PASIBILI ŞI DE SANCŢIUNI!

MANIPULAREA ŞI DEPOZITAREA ÎNGRĂŞĂMITELOR CHIMICE SUNT DESCRISE EXPLICIT ÎN FIŞELE CU DATE TEHNICE DE SECURITATE, CARE ÎNSOŢESC OBLIGATORIU TRANSPORTUL.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.