Delict silvic, sancționat de jandarmii bihoreni

2136

Joi 22 iunie 2017, în localitatea Cotiglet din comuna Ceica, jandarmii bihoreni efectuând o acţiune comună, cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Oradea i-au susprins pe M.I. din Cotiglet, însoţit de către alte trei persoane, care tăiau 5 metri cubi de arbori cu ajutorul unui fierăstrău mecanic, arbori pe care i-a încărcat într-un tractor cu remorcă.

Jandarmii au întocmit, pe numele persoanei în cauză, actele procedurale pentru infracţiunea de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută la articolul 107, alineatul 1,  litera c din Legea 46/2008 (Codul Silvic), făptuitorii riscând pedeapsa cu închisoare de la 1-3 ani, a precizat purtătorul de cuvânt al I.J.J Bihor căpitanul Daniel Bizău.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.