De 1 Martie, polițiștii bihoreni au oferit, în trafic, mărțișoare cu mesaje preventive, create de copii

269

Marți, 1 martie, continuând tradiţia anilor precedenţi, poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier și polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor alături de reprezentanții Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră au fost prezenți în trafic, pe raza Municipiului Oradea și pe toate drumurile naționale din județ, pentru a oferi doamnelor şi domnişoarelor participante la trafic mărţişoare cu mesaje preventive şi recomandări utile, marcând astfel, simbolic, ziua de 1 Martie.

 

Cele peste 350 de mărțișoare pe care polițiștii bihoreni le-au oferit în trafic au fost create de elevii de gimnaziu implicați în activitățile preventive desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în cadrul unor proiecte preventive.

Astfel, elevi de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Greco – Catolic „Iuliu Maniu”, Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din municipiul Oradea și Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău, au realizat cu măiestrie și pasiune mărțișoarele cu mesaje preventive. 

Mesaje precum „Stop violenței domestice”, „Fără agresivitate!!”, „Fii preventiv!!” „Viteza ucide!” „Stop accidentelor rutiere!”, „Centura de siguranță salvează vieți!”, „Nu da sms-uri la volan!”, „Atenție în trafic!”, „Violența nu este o soluție!”, „Fii preventiv, alege siguranța!”, „Fii atent la traversare!”, „Nu lăsa bunuri la vedere în autoturism!” au fost atașate mărțișoarelor create manual de copii, au fost distribuite conducătorilor auto și pietonilor de polițiștii de prevenire și rutieri bihoreni. 

Pe spatele fiecarui mărțișor dăruit se regăsesc prenumele copilului care l-a realizat și școala de unde acesta provine. 

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni alături de reprezentanții Fundației Lampas au avut întâlniri cu femei, victime ale violenței domestice, dar și cu alte femei, reprezentante ale comunității, cărora le-au oferit mărțișoare, flori și dulcuri, precum și sfaturi și recomandări preventive.

Mărțișoare pentru suflet, oferite de polițiștii de la protecția animalelor bihoreni.

Tot de 1 Martie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au oferit și ei doamnelor și domișoarelor un altfel de mărțișor prin care îndeamnă la adopția unui prieten pe viață, sincer și devotat.

Mărțișorul inedit oferit de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor are forma unei inimi, pe care apar pozele câinilor fără stăpân, care pot fi adoptați din adăposturile pentru animale aflate în localitățile bihorene Păușa, Șișterea, Delani, precum și în municipiile Oradea și Salonta, care așteaptă de la viitorul stăpân doar un strop de iubire. 

Dă-i unui cățel un cămin și un strop de iubire și el îți va dărui inima lui pentru totdeauna!” este mesajul pe care polițiștii de la protecția animalelor bihoreni îl transmit cetățenilor.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.