CUPA SPERANȚEI LA TABLE” – EDIȚIE JUBILIARĂ

107
 

Pornită de la ideea prin care pacienții Spitalului de Recuperare Felix, să parcurgă tratamentul recuperator cât mai relaxat și eficient, un grup de inițiativă alcătuit din d-nii: Nicu Răcuciu, Vasile Damian, Daniel Molnar, Costică Melinceanu, au transformat jocul de table într-un instrument de terapie ocupațională, prin joc. Jocul de table îndrăgit și practicat de multă lume, antrenant și o modalitate rapidă de socializare a „prins” și printre pacienții spitalului.

De-a lungul celor 10 ediții, desfășurate de regulă în luna iulie, tot mai mulți pasionați ai acestui joc au participat la un concurs adevărat, cu un regulament propriu, dotat cu diplome și premii. Făcând o statistică, la ceas aniversar, în cei 10 ani de concurs sau înscris și au participat peste 200 de jucători, la care sau adăugat și alte câteva sute de „chibiți”. Jocul în sine a produs multă bucurie participanților și în mod special celor care își duc viața în cărucioare, care au declarat beneficitatea acestui concurs pentru starea lor psihică, întărind speranța și intr-o recuperare fizică. Cu acest prilej sau stabilit relații de prietenie între concurenți, creându-se cu timpul o adevărată familie, a căror relații au dăinuit pe tot parcursul anilor. Asociația sportivă constituită cu numele „Speranța” , prin conducătorii săi s-a străduit să creeze o ambianță deosebită în timpul concursului, asigurând corectitudinea derulării sale.

Concursul în ansamblul său a putut să se desfășoare numai prin sprijinul nemijlocit și direct al conducerii spitalului și a colectivului de medici care au facilitat internarea principalilor organizatori în perioada stabilită a concursului dar și a unor pacienți veniți expres de la mari distanțe. Exemplu ce merită menționat îl reprezintă Nicolae Patriciu din București care deși își duce viața într-un cărucior, a fost prezent în fiecare vară la data concursului, făcând acest drum de peste 600 km. cu ambulanța. În acest context merită sincere mulțumiri d-na manager conf. univ. dr. Ramona Nicoleta Suciu, conf. univ. dr. Felicia Cioară, director medical, prof. univ. dr. Liviu Lazăr, șef de secție, prezent la toate cele 10 ediții.

Această ediție jubiliară coincide cu aniversarea celor 30 de ani de existență a Spitalului de Recuperare Felix, eveniment ce va fi marcat probabil în luna octombrie. Despre cele 10 ediții trebuie să adăugăm un element de mare importanță care a dat concursului și o susținută prezență externă prin alăturarea, alături de organizatori a Asociației „Sănătatea Ta”prin sufletista d-na manager Camelia Pășcui, care pentru fiecare ediție a atras sponsori generoși, ce au completat premiile câștigătorilor și a tuturor concurenților, cu atenții consistente. Dar fără discuție „cireașa de pe tort”a evenimentelor de premiere a fost imensul tort dăruit cu dragoste de Cofetăria „Danessa„ al cărui delicios conținut a fost savurat de toți pacienții din spital. Alături de Danessa merită felicitări și : Selgros, Orin. ro, ABA Crișuri, care prin cadourile oferite a confirmat faptul că există oameni de bună credință care sunt alături de cei aflați în suferință.

Festivitatea de premiere a ediției jubiliare a avut loc în data de 3 august, fiind onorată de conducerea spitalului și reprezentanți ai sponsorilor. Premianții acestei ediții au fost în ordine: Vasile Damian, Serediuc Brândușa și Nicolae Patriciu, recompensați cu diplome, medalii aniversare și consistente cadouri, de care sau bucurat și restul concurenților. Atât conducerea spitalului cât și concurenții au felicitat organizatorii urându-le cât mai multe ediții.

Nicu Răcuciu

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.