Crimă în Bihor. O femeie și-a omorât concubinul

1895
Poliția Criminalistică
Foto caracter ilustrativ
 

O crimă comisă de o femeie de 61 de ani din satul Cubulcuţ (Săcueni) şochează Bihorul. Femeia i-a pus concubinului său, în vârstă 59 de ani, o cantitate însemnată medicamente în flaconul cu bere.

Pe urmă, în vreme ce bărbatul dormea în curte, l-a ştrangulat cu un şiret. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a demarat pe 12 august o acţiune penală împotriva femeii. Ea a fost reţinută pentru 24 de ore şi prezentată joi, 13 august, judecătorilor Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistraţii Tribunalului Bihor au şi admis propunerea, iar femeia a fost plasată în arest preventiv.

„În noaptea de 11 spre 12 august 2020, în timp ce se afla la locuinţa sa din Săcueni, sat Cubulcut, jud. Bihor, pe fondul unui conflict mai vechi cu concubinul său B.Z., inculpata L.I. i-a introdus acestuia o cantitate mare de medicamente în flaconul de bere din care concubinul consuma, după care, în timp ce acesta dormea pe vegetaţia din curtea casei, pentru a se asigura că a decedat, l-a strangulat de gât cu un şiret. Victima B.Z. a decedat ca urmare a asfixiei mecanice prin strangulare”, a informat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Dida Naghiu, într-un comunicat de presă.

Femeia, cercetată pentru violenţă în familie, va rămâne în arest preventiv până în 11 septembrie 2020.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor formulată în dosar nr.574/P/2020. În baza art. 202, art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei: Lakatos Ida pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, faptă prevazută şi pedepsită de art. 199 alin.1 Cod penal cu referire la art.188 alin.1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.08.2020 şi până la data de 11.09.2020, inclusiv.

Constată că inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 ore, începând de la data de 12.08.2020, ora 20.15 până la data de 13.08.2020, ora 20.15. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art.272 Cod procedură penală dispune virarea din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Bihor a sumei de 313 lei, reprezentând onorariu pentru apărător din oficiu, avocat Pascu Radu. În baza art. 273 alin. 4 şi 5 Cod de procedură penală dispune decontarea serviciilor traducătorului autorizat de limbă maghiară, Libor Monica Iuliana, în regim de urgenţă, din Fondurile Ministerului Justiţiei, care a efectuat traducere din limba maghiară în limba română şi din limba română în limba maghiară, la termenul de judecată din data de 13.08.2020, timp de 2 ore. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpata şi de la comunicare cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, azi, data de 13 august 2020, ora 15.45”, se arată în minuta instanţei.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.