Covid în Bihor: 152 noi îmbolnăviri și 7 decese

550
Ambulanța Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă
Prefectura Bihor anunță că, de sâmbătă dimineața și până duminică dimineața, au fost înregistrate 152 de cazuri noi de coronavirus.

În spitalele din Bihor se află 451 de pacienți internați cu coronavirus. În ultima zi, 85 de bihoreni au fost declarați vindecați și externați din spitale, astfel că numărul total al vindecărilor a ajuns la 10.560.

Potrivit datelor locale, în ultimele 24 de ore au decedat 7 pacienți infectați cu coronavirus. Bilanțul victimelor din Bihor a ajuns la 382.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 28 noiembrie, ora 08:00 – 29 noiembrie, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 2877 de persoane carantinate și 1858 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 170 societăți comerciale și 62 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale, din care 96 cu avertisment scris și 143 cu amenzi în valoare de 73.850 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 222 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 54 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 14 în patrule mixte, aplicând 17 sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 6 cu amenzi în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu polițiști, au asigurat paza permanentă în cele două localități carantinate, Câmpani și Fînațe.

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 112 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. Totodată, în vederea verificării modului de respectare a măsurilor de protecție împotriva Covid-19, pompierii militari au efectuat 4 controale independente. Personalul ISU BH asigură în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 45 de cadre ale ISU “Crișana“.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.