Covid în Bihor: 122 de persoane diagnosticate și 255 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

325
Vacin covid-19
Încă 122 de bihoreni au fost diagnosticaţi ca purtători ai Sars-Cov-2, iar 255 de persoane au fost vaccinate împotriva virusului, transmite Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

Astăzi, 9.01.2021, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 255 doze de vaccin efectuate la 8.01.2021;

• 122 cazuri confirmate în ultimele 24 ore;

• 255 persoane internate;

• 16629 persoane vindecate de la începutul pandemiei;

• 775 persoane decedate de la începutul pandemiei.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 08 ianuarie 2021, ora 08:00 – 09 ianuarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Amenzi de peste 40.000 de lei

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1099 de persoane carantinate și 803 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 110 societăți comerciale și 61 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 124 sancțiuni contravenționale, din care 49 cu avertisment scris și 75 cu amenzi în valoare de 39.250 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 285 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 47 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 25 au acționat în patrule mixte aplicând 15 sancțiuni contravenționale din care 8 cu avertisment scris și 7 cu amenzi în valoare de 4.750 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 19 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat și 4 misiuni de decontaminare. Totodată, în vederea verificării modului de respectare a măsurilor de protecție împotriva Covid-19, pompierii militari au efectuat 4 controale independente. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 27 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea declară: “Începem anul cu speranța că vaccinarea ne va permite să revenim cât mai curând la o viață normală, cu toții. Decizia de a ne vaccina ține de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge acest război cu virusul. Până atunci însă, trebuie să respectăm în continuare regulile și măsurile sanitare, care și-au dovedit deja eficiența”.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.