Covid în Bihor: 108 cazuri noi, 239 vindecări și 16 pacienți cu coronavirus au decedat

257
Prefectura Bihor anunță că de luni până marți au fost confirmate 108 cazuri noi de coronavirus în județ.

Potrivit datelor locale, în dimineața zilei de 1 decembrie, în spitalele bihorene erau internați 449 de bihoreni, în scădere de la 462. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost declarați 239 pacienți din Bihor. Astfel, numărul vindecărilor în județ a ajuns la 11.123. Bilanțul deceselor a înregistrat un nou record negativ, 16 pacienți infectați cu coronavirus au murit în ultima zi.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 30 noiembrie, ora 08:00 – 01 decembrie, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 2995 de persoane carantinate și 2215 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 240 societăți comerciale și 66 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, din care 123 cu avertisment scris și 97 cu amenzi în valoare de 57.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 185 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 44 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 14 în patrule mixte, aplicând 25 sancțiuni contravenționale din care 17 cu avertisment scris și 18 cu amenzi în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu polițiști, au asigurat paza permanentă în cele două localități carantinate, Câmpani și Fînațe.

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 113 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat.  Personalul ISU BH asigură în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 42 de cadre ale ISU “Crișana“.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.