26.5 C
Aleşd
luni, 15 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Coronavirus în Bihor: 87 de cazuri noi confirmate, 292 de persoane internate dar și 12 decese

Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au raportat miercuri dimineață 44 noi infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimile 24 de ore.

Astăzi, 30.12.2020, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 87 cazuri confirmate în ultimele 24 ore;

• 292 persoane internate;

• 15889 persoane vindecate de la începutul pandemiei;

• 672 persoane decedate de la începutul pandemiei.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 29 decembrie, ora 08:00 – 30 decembrie, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Controale și amenzi

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 2034 de persoane carantinate și 832 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 128 de societăți comerciale și 75 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, din care 92 cu avertisment scris și 26 cu amenzi în valoare de 26.750 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 298 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 48 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 28 în patrule mixte, aplicând 22 de sancțiuni contravenționale din care 18 cu avertisment scris și 4 cu amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Echipajele ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 16 de acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. Personalul ISU BH asigură în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 30 de cadre ale ISU “Crișana“.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prefectul Dumitru Țiplea face un apel către bihoreni: ”Eforturile noastre, ale tuturor, din ultimele săptămâni, au dus la scăderea numărului de cazuri Covid-19 în Bihor. E dovada clară a faptului că purtarea măștii și respectarea măsurilor sanitare ne ajută să luptăm împotriva răspândirii virusului. De aceea, în contextul sărbătorilor de iarnă, fac un apel către bihoreni să respecte în continuare aceste reguli. Știu că e un moment în care ne-am dori cu toți să fim aproape de cei dragi, de părinți și de bunici. Dar, pentru un moment de bucurie, riscăm să îi pierdem pentru totdeauna. Trebuie să avem, fiecare dintre noi, responsabilitatea de a-i proteja, în speranța că anul viitor vom putea să ne bucurăm alături de ei în momentele de sărbătoare”.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,851FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
989CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI