Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi și 5 decese în ultimele 24 de ore

1066
ambulanta alesd -8
Informațiile DSP Bihor arată că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 58 cazuri de coronavirus.

Astăzi, 11.01.2021, ora 8.30, în județul Bihor sunt:

• 58 cazuri confirmate în ultimele 24 ore;
• 285 persoane internate;
• 16.789 persoane vindecate de la începutul pandemiei;
• 787 persoane decedate de la începutul pandemiei,
• 0 doze de vaccin efectuate la 10.01.2021.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 10 ianuarie 2021, ora 08:00 – 11 ianuarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1563 de persoane carantinate și 854 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 105 societăți comerciale și 56 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, din care 88 cu avertisment scris și 70 cu amenzi în valoare de 24.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. În vederea verificării modului de respectare a măsurilor de protecție împotriva Covid-19, pompierii militari au efectuat 1 control independent.

Totodată, au asigurat acțiunea de transport vaccinuri împotriva Covid-19. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI).

În misiunile menționate au fost implicate 29 cadre ale ISU „Crișana“.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.