Coronavirus în Bihor: 55 de cazuri noi și 594 de vaccinări în ultimele 24 de ore. În Aleșd sunt 9 infectați!

759
Vaccinare Covid-19 în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline
Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au anunţat, joi dimineaţă, că în ultimele 24 de ore în judeţ s-au confirmat 55 de noi cazuri de Covid-19.

Astăzi, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

CAMPANIA ROVACCINARE 

Persoane vaccinate in ultimele 24 de ore: 594; 

Total persoane vaccinate ambele doze (prima doza și rapel): 3.256; 

Total reacții adverse: 25; 

Total doze primite in județul Bihor: 21.808; 

Total doze administrate în județul Bihor: 20.676; 

Total pierderi: 7 doze. 

SITUAȚIE  COVID-19 

Număr de teste efectuate în ultimele 24 de ore: 623; 

Cazuri noi în ultimele 24 de ore: 55; 

Cazuri active la zi: 792; 

Persoane internate ATI la zi: 33; 

Total cazuri de la începutul pandemiei: 20.365; 

Total vindecări de la începutul pandemiei: 18.699; 

Total decese de la începutul pandemiei: 874. 

În ce priveşte numărul cazurilor active din judeţ era, joi dimineață, de 792. În Aleșd sunt 9 infectaţi!

Vezi mai jos situaţia din județ!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 03 februarie 2021, ora 08:00 – 04 februarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1606 persoane carantinate și 552 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 120 societăți comerciale și 63 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale, din care 135 cu avertisment scris și 67 cu amenzi în valoare de 32.750 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 245 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 57 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 4 au fost angrenați la centrele de carantină iar 24 au acționat în patrule mixte aplicând 18 sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 7 cu amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU BH) a asigurat acțiunea de transport vaccinuri împotriva Covid-19. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 10 cadre ale ISU “Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: “Ținând cont de apariția în spațiul european a unor tulpini de coronavirus cu grad ridicat de contagiune, precum și de traficul intens înregistrat la frontiera Bihorului, de zeci de mii de persoane, ne luăm precauțiile necesare pentru a întâmpina un al treilea val al pandemiei. În același timp, campania de vaccinare rămâne o prioritate pentru noi, fiindcă face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, fac un apel către toți bihorenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența. În felul acesta vom contribui, fiecare dintre noi, la efortul comun pe care îl facem în aceste zile cu toții, împreună.”

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.