Coronavirus în Bihor: 299 de infectări noi și 10 decese

568
ambulanta alesd
Foto ©️ AlesdOnline
DSP Bihor anunță că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 299 de cazuri noi de coronavirus și s-au înregistrat 10 decese.

Conform datelor furnizate de autoritățile locale, vineri dimineața, 404 persoane erau internate în spitalele din Bihor. În ultimele 24 de ore au fost declarați vindecați încă 263 de bihoreni, iar numărul total a ajuns la 11.881 de vindecări.

Bilanțul victimelor a crescut cu 10 în ultima zi, de la începutul pandemiei fiind înregistrate 440 de decese în Bihor.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 2736 de persoane carantinate și 1551 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 127 societăți comerciale și 186 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 191 de sancțiuni contravenționale, din care 94 cu avertisment scris și 97 cu amenzi în valoare de 53.750 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 258 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 43 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 15 în patrule mixte, aplicând 23 sancțiuni contravenționale din care 18 cu avertisment scris și 5 cu amenzi în valoare de 2.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu polițiști, au asigurat paza permanentă în localitățile carantinate: Câmpani, Fînațe, Sighiștel si Nucet.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.