Coronavirus în Bihor: 127 noi îmbolnăviri și 13 decese

273
Test covid
Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au raportat joi dimineață 127 cazuri noi infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimile 24 de ore.

Astăzi, 7.01.2021, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 127 cazuri confirmate în ultimele 24 ore;

• 270 persoane internate;

• 16.552 persoane vindecate de la începutul pandemiei;

• 763 persoane decedate de la începutul pandemiei.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 06 ianuarie 2021, ora 08:00 – 07 ianuarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1032 de persoane carantinate și 611 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 89 societăți comerciale și 69 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, din care 38 cu avertisment scris și 68 cu amenzi în valoare de 34.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 275 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 42 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 28 în patrule mixte, aplicând 22 de sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 11 cu amenzi în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Echipajele ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 11 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. Totodată, au asigurat acțiunea de transport vaccinuri împotriva Covid-19. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 27 cadre ale ISU „Crișana“.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.