Coroane de flori depuse la mormintele eroilor căzuți în decembrie 1989

129
 

Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății a fost marcată și la Oradea, de către autoritățile locale și județene care au participat la ceremonia militară din Cimitirul Municipal Rulikowski. La manifestarea organizată de Instituția Prefectului Bihor în memoria eroilor căzuți în decembrie 1989 a luat parte și primarul Oradiei, Florin Birta.

 

Ceremonia dedicate Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății a debutat cu prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, urmate de intonarea Imnului Național al României. Preotul militar al garnizoanei Oradea a oficiat, mai apoi, slujba de pomenire a eroilor care și-au pierdut viața acum 32 de ani în timpul evenimentelor din decembrie, după care s-a vorbit despre însemnătatea acestei zile. La final, oficialitățile au depus coroane, jerbe și buchete de flori la mormintele eroilor: slt. Pușcău Adrian Victor, slt. Cosma Marius, slt. Damșe Adrian Dorin și al lui Tomozei Neculai.

22 decembrie marchează Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, cu recunoștință față cei care, în zbuciumatele zile ale sfârșitului de decembrie 1989, și-au dat viața în numele idealului de libertate. Evenimentele au început la Timișoara, iar mai apoi s-au răspândit în toată țara. În județul Bihor situația a fost în asentiment cu cea din restul țării.

Epicentrul Revoluției a fost capitala, unde cetățenii, în număr foarte mare, au militat pentru schimbarea regimului comunist. Cei care au ieșit în stradă în decembrie ’89 sunt eroii libertății. Determinarea cu care au luptat pentru o viață mai bună, pentru libertate și siguranță, a avut rezultatul scontat. Regimul comunist a căzut, iar România și-a regăsit calea europeană. 

În deceniile care au urmat, societatea românească a făcut pași importanți spre democrație și capitalism, iar azi am reușit să devenim un stat important din punct de vedere geopolitic și geostrategic cu parteneri și aliați de nădejde. 

 

Urmărește-ne și pe Google News