Copil de doi ani salvat de pompieri. Protejați viața copiilor: nu-i lăsați închiși în mașină nici pentru câteva minute!

910

Numeroase evenimente care periclitează sănătatea și viața celor mici se produc din cauza neglijenţei sau neatenției celor care ar trebui să vegheze în permanență, la siguranța acestora: părinți, bunici, tutori legali.

​Un astfel de eveniment, care ar fi putut avea consecințe nedorite, a fost sesizat în cursul acestei zile, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor. Astfel, în jurul orei 10.45, un apelant al numărului unic 112 a solicitat intervenția pompierilor militari pentru salvarea unui copil în vârstă de aproximativ 2 ani, menționând faptul că cel mic (pe care și dispecerul îl auzea plângând în hohote), era încuiat, de aproximativ 15 minute, într-un autoturism aflat într-o parcare de pe strada Griviței din Oradea.

​Pentru salvarea micuțului, au fost mobilizați de urgență, pompierii Detașamentului 1 Oradea, însă nu s-a mai impus intervenția salvatorilor, întrucât tatăl copilului ajunsese la fața locului chiar în momentul sosirii echipajelor. 

Din fericire, în acest caz, copilul a fost teafăr, dardeznodământul putea fi diferit, dat fiind faptul că temperaturile specifice acestei perioade sunt ridicate, iar în interiorul unui autoturism acestea pot crește rapid, depășind limita suportabilității.

În acest context, pompierii militari bihoreni, atrag atenția adulților să nu închidă, sub nicio formă, copiii în autoturism, în perioadele caracterizate prin temperaturi ridicate, chiar dacă autovehiculul este parcat la umbră. 

În timpul verii, chiar și câteva minute într-o maşină închisă, pot să fie fatale pentru cei mici!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.