25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Copaci, stâlpi și acoperişuri doborâte de vânt. Pompierii au avut peste 50 de misiuni într-o singură zi

Miercuri, 05 februarie, între orele 10.40 – 23.00, peste 200 de pompieri militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crișana” au desfășurat 54 de misiuni de gestionare a situațiilor de urgență produse în județ, din care 27 de operațiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, 4 misiuni de stingere a incendiilor și 23 de intervenții ale SMURD.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la situațiile de urgență generate de vântul puternic cu aspect de vijelie, a fost activată grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crișana”, iar la nivelul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, Detașamentului 2 de Pompieri Oradea  și al Stației de Pompieri Aleșd a fost crescută capacitatea operațională, forțele din teren fiind suplimentate cu personal din tura liberă.

Astfel, pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Stației Aleșd, Gărzii Sălard, Detașamentului Salonta și al Detașamentului Marghita au intervenit în municipiul Oradea, pe străzile: Episcop Mihai Pavel, Dimitrie Cantemir, Traian Blajovici, Săvineștilor, Cazaban, Ialomiței, Borșului, Bumbacului, Comarnicului/Brâncoveanu, Oneștilor, General Gheorghe Magheru, Splaiul Crișanei, Lacul Roșu, Cantemir/Lugojului, Clujului, Ștefan Odobleja, Horea, B-dul Dacia, respectiv în localitățile Nojorid, Toboliu,Apateu, Aleșd, Salonta și Marghita, pentru îndepărtarea bucăților de acoperiș, acoperișurilor, stâlpilor și  copacilordoborâți de vântul puternic peste autoturisme și carosabil și pentru îndepărtarea unor elemente de construcție, aflate în echilibru instabil, din structura acoperișurilor și a clădirilor, care periclitau siguranța trecătorilor. De asemenea, pompierii Stației Aleșd au acționat pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitațiilor abundente în beciul unei gospodării din localitatea Peștiș.

Simultan cu misiunile de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, forțele de intervenție ale Stației de Pompieri Aleșd au desfășurat, între orele 14.30 -16.00, două operațiuni de stingere a incendiilor izbucnite la o casă și la un bloc de locuințe de pe străzile Florilor, respectiv Ciocârliei. Datorită sesizării în timp util a evenimentelor și a operativității echipajelor de pompieri, cele două incendii nu s-au soldat cu pagube, arzând doar funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă a evenimentelor a constituit-o coșul de fum necurățat de funingine.

O operațiune similară a fost desfășurată și de pompierii Stației Ștei, care au stins un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe de pe strada Miron Pompiliu din localitate. În urma evenimentului nu s-au înregistrat daune.

Pompierii Detașamentului 2 Oradea au localizat și lichidat un incendiu produs la o casă situată pe strada Plugului din municipiu, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Salvatorii au reușit să limiteze pagubele la un metru pătrat de scândură.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI