25.3 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Controale pe șoselele din Bihor – 425 de amenzi și 31 de permise reținute

Peste 1.100 de persoane au fost legitimate și 941 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii din Bihor, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate 425 de sancțiuni și reținute 31 de permise de conducere.

În perioada 14 – 16 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 17 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 17 filtre, în acțiuni fiind implicați 449 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 132 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.126 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 941 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 425 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 175.032 de lei.

Totodată, au fost constatate 18 infracțiuni, dintre care șase la regimul circulației rutiere, una  la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 11 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 307 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 198 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 33 de pietoni, 18 bicicliști, 37 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 14 pentru conducere sub influența alcoolului, două sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar cinci sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 31 de permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

Reținut de polițiști, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 15 iunie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 45 de ani, din localitatea Șușturogiu, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și refuzul conducătorului unui vehicul, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a fost depistat în trafic, la data de 15 iunie, în jurul orei 18.40, pe drumul comunal 32, în localitatea Șușturogiu, județul Bihor, de polițiștii Serviciului Rutier – Biroului Drumuri Naționale și Europene, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentrație alcoolică de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea legală a polițiștilor, cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Cercetați penal, după ce au fost depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

La data de 16 iunie, pe drumul județean 764/H, în localitatea Nimăiești, județul Bihor, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 16 iunie, la ora 07.56, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 50 ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

La data de 14 iunie, în jurul orei 11.30, pe drumul județean 797, în localitatea Sântandrei, județul Bihor, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din localitatea Chiribiș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și cu număr fals.

La data de 15 iunie, în jurul orei 19.50, pe strada Victoriei din localitatea Tinca, județul Bihor, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Tinca, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, care avea aplicate plăcuțe cu un număr fals de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii cercetările continuă.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI