Controale la punctele de trecere ale frontierei din Borș, Valea lui Mihai, Salonta și Săcueni din cauza coronavirusului

935

Ca urmare a declanșării epidemiei de coronavirus în zonele cu comunități mari de români din Italia, ieri, 23.03.2020, ora 11:00, prefectul Dumitru Țiplea a convocat o ședință tehnică la sediul ISU Crișana. În cadrul ședinței s-au punctat detaliile operative ale planului de intervenție în cazul unei epidemii de coronavirus în Bihor.

Tot ieri la ora 16.00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Bihor, a avut loc ședința extraordinară a Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență. Prefectul Dumitru Țiplea a solicitat membrilor CJSU identificarea spatiilor potrivite pentru carantină în cazul declanșării epidemiei de coronavirus în județ. Spațiile trebuie să respecte toate normativele sanitare, dar și să asigure condiții decente de trai timp de două săptămâni pentru 30-40 de persoane. De asemenea, prefectul a solicitat să existe permanent un medic în punctele de intrare în țară.

Prefectul a mai adus în vedere membrilor CJSU că e necesar să se intre „în detaliu asupra planului existent de acțiune în caz de pandemie, pentru a fi pregătiți și a avea capacitatea de reactie în caz de nevoie, deoarece am depășit momentul autoizolării la domiciliu, fiind vorba deja de grupuri mari de români care vin sau vor veni înspre casă din Italia„.

Astăzi la ora 09.00 a avut loc o nouă întrunire a CJSU, pentru validarea spațiilor de carantină, care au fost verificate ieri în teren de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor, împreună cei ai ISU Crișana. 

În acest moment, la punctele de trecere ale frontierei din Borș, Valea lui Mihai, Salonta și Săcueni toate persoanele care intră în țară sunt chestionate și consultate cu termometre de contact de către personalul medical coordonat de Direcția de Sănătate Publică Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.