Controale în mall-urile, piețele și transportul public din Bihor. Polițiștii au dat amenzi de 33.000 de lei într-o singură zi

191
Peste 4.700 de persoane legitimate și 373 de societăți comerciale, mijloace de transport și autoturisme, verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

Vineri, 26 martie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 4.705 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 128 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 85 de autoturisme, precum și 160 de mijloace de transport,din care 63 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 136 desancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 33.000 de lei.

Dintre acestea, 114 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 18.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 18 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 4.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, 3 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei au fost aplicate unor operatori economici,pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții (pentru vânzarea altei categorii de bilete de jocuri de noroc (bilete de pariuri), decât cea permisă de lege – bilete loto sau lozuri în plic), iar o sancțiune, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Reamintim necesitatea respectării măsurile de protecție sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanțării fizice de alte persoane, evitarea locurilor aglomerate.

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.