Controale în Bihor. Poliția verifică respectarea măsurilor anti COVID-19 și aplică sancțiuni

365

Vineri, 26 noiembrie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor și în scopul informării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la noile modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

Potrivit comisarului-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța, „în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 3.661 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 144 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări. De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 122 de mijloace de transport, din care 67 de mijloace de transport public în comun”.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 7.500 de lei.

„Dintre acestea, 38 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor”, mai precizează comisar-șef Fărcuța.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.