37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Contract semnat pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea

În aceste zile, a fost semnat contractul de finanțare pentru etapa a doua a proiectului “Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea”. Proiectul a fost depus spre finanțare de Municipiul Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, în cadrul Programului Regional Nord Vest 2021 – 2027. Valoarea totală a proiectului este de 12.964.773,96 lei, dintre care 9.071.496,53 lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Din cauza întârzierilor cauzate de pandemie, proiectul a fost divizat în două etape de finanțare, pentru a se încadra în termenul limită al primei etape, 31 decembrie 2023, stabilit pentru proiectele din perioada de programare 2014 – 2020.

Proiectul include reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea de pe strada Corneliu Coposu nr. 12. Lucrările prevăzute sunt: reabilitarea termică a anvelopei clădirii, reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație, sistemul de instalații sanitare, sistemul de alimentare cu energie electrică și iluminat, înlocuirea ascensoarelor cu modele energetice performante și echiparea centralei termice cu echipamente specifice pentru producerea apei calde, încălzire/răcire și ventilare.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 85%, urmând a fi finalizate lucrările de finisaj la interiorul clădirii. Lucrările sunt executate de asocierea condusă de SC Drum Asfalt SRL, în colaborare cu SC Nord Conforest SA, SC Trameco SA și SC Termoline SRL.

Durata contractului de finanțare se extinde până la finalul anului 2024.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,849FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI