Continuă să curgă amenzile pentru cei care refuză să poarte măști în locurile aglomerate. 195 de persoane din județ, amendate de polițiști

329

Sâmbătă, 28 noiembrie, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 5.571 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 173 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 62 de mijloace de transport, din care 34 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 246 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 86.005 lei. 

Dintre acestea, 195 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 61.350 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască), iar 32 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Alte 2 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. 

De asemenea, 2 sancțiuni cu amenzi în valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Echipajele prezente în teren au aplicat 9 sancțiuni cu amendăîn valoare de 6.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 6 sancțiuni cu amenzi în valoare de 2.755 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.