Continuă reabilitarea drumului între comunele Hidișelu de Sus și Husasău de Tinca

151

Consiliul Județean Bihor continuă reabilitarea Drumului Județean 795A, între Hidișelu de Sus și Husasău de Tinca, pe o porțiune de peste 8 kilometri. Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Mălan, directorul Direcției Tehnice din CJ, Filip Cheșeli, primarul comunei Hidișelu de Sus, Adrian Petroi și reprezentanții firmelor de proiectare și construcții au făcut o vizită în teren pe drumul județean.

În prezent, se lucrează la întocmirea proiectului „Reabilitare DJ 795A, sector Șumugiu – Mierlău DJ 768; km 19 + 956, L= 8,212 km”. Lucrările prevăzute sunt reabilitarea drumului existent, construirea unor ziduri de sprijin, a unor poduri și podețe, realizarea unor șanțuri și montarea rigolelor carosabile. 

Consiliul Județean Bihor își propune ca anul acesta săefectueze Studiul de Fezabilitate (SF) și să demareze procedura de achiziție a proiectului tehnic și a execuției. Costul estimativ al proiectului este de 30,2 milioane de lei, cu TVA, iar termenul de finalizare este în cursul anului 2023. 

Acest proiect vine în continuarea unuia deja început. Vă reamintim că lucrările la obiectivul „Reabilitare DJ 795A Oșand – Șumugiu; L= 4,349 km” au început în anul 2020 și vor fi finalizate în al treilea trimestru al anului 2021. 

După finalizarea ambelor proiecte, legătura dintre comunele Hidișelu de Sus și Husasău de Tinca se va face pe un drum modernizat. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.