Consiliul Județean Bihor, partener în campania Let`s do it, România!

96

Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group susțin campania de strângere a deșeurilor din județul Bihor, organizată de Let`s do it, România. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor și președinte al ADI Ecolect. 

Am spus că „Luna curățeniei” nu este și nu va fi un proiect izolat, că problema curățeniei este a noastră, a tuturor, și pentru a rezolva această problemă e drum lung de parcurs. Am discutat cu operatorii de salubritate și toate deșeurile care vor fi colectate se vor transporta gratuit, iar acolo unde lets do it nu poate să asigure saci și mănuși, ADI Ecolect și operatorii vor asigura aceste echipamente. Ne propunem ca sâmbătă, de la ora 10:00, să ne întâlnim la curățenie pe Vârful Bihorul. De asemenea, atât ADI Ecolect, cât și CJ Bihorvor participa și fizic la aceste acțiuni care vor avea loc. Am avut astăzi o întâlnire cu toți primarii din județul Bihor, i-am rugat și i-am îndemnat să se implice în acest proiect. Vreau să îi felicit pe cei de la Let`s do it România pentru că sunt în județul Bihor pentru a 12-a oară. Le mulțumesc și primarilor din județ și tuturor instituțiilor și organizațiilor care iau parte această acțiune, a declarat Mircea Mălan, în cadrul conferinței de presă. 

La conferința de presă organizată în Sala Mare a Consiliului Județean Bihor au mai participat reprezentanți Let`s do it, România din Bihor și ai instituțiilor și asociațiilor implicate în această acțiune: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Penitenciarul Oradea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor, Comisariatul Județean Bihor al Gărzii de Mediu, Asociația Aquia, Asociația ARDT Oradea și alți parteneri. 

Evenimentul de anul acesta organizat de Let`s do it, România va avea loc pe 18 septembrie, zi în care voluntarii vor strânge deșeurile din natură în toată țara. Tot pe 18 septembrie, 175 de țări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deșeuri.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.