26.5 C
Aleşd
marți, 16 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Consiliul Județean Bihor, partener în campania Let`s do it, România!

Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group susțin campania de strângere a deșeurilor din județul Bihor, organizată de Let`s do it, România. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor și președinte al ADI Ecolect. 

Am spus că „Luna curățeniei” nu este și nu va fi un proiect izolat, că problema curățeniei este a noastră, a tuturor, și pentru a rezolva această problemă e drum lung de parcurs. Am discutat cu operatorii de salubritate și toate deșeurile care vor fi colectate se vor transporta gratuit, iar acolo unde lets do it nu poate să asigure saci și mănuși, ADI Ecolect și operatorii vor asigura aceste echipamente. Ne propunem ca sâmbătă, de la ora 10:00, să ne întâlnim la curățenie pe Vârful Bihorul. De asemenea, atât ADI Ecolect, cât și CJ Bihorvor participa și fizic la aceste acțiuni care vor avea loc. Am avut astăzi o întâlnire cu toți primarii din județul Bihor, i-am rugat și i-am îndemnat să se implice în acest proiect. Vreau să îi felicit pe cei de la Let`s do it România pentru că sunt în județul Bihor pentru a 12-a oară. Le mulțumesc și primarilor din județ și tuturor instituțiilor și organizațiilor care iau parte această acțiune, a declarat Mircea Mălan, în cadrul conferinței de presă. 

La conferința de presă organizată în Sala Mare a Consiliului Județean Bihor au mai participat reprezentanți Let`s do it, România din Bihor și ai instituțiilor și asociațiilor implicate în această acțiune: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Penitenciarul Oradea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor, Comisariatul Județean Bihor al Gărzii de Mediu, Asociația Aquia, Asociația ARDT Oradea și alți parteneri. 

Evenimentul de anul acesta organizat de Let`s do it, România va avea loc pe 18 septembrie, zi în care voluntarii vor strânge deșeurile din natură în toată țara. Tot pe 18 septembrie, 175 de țări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deșeuri.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,850FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
989CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI