19.2 C
Aleşd
miercuri, 12 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Conferința “Medicina de Familie – Trecut, Prezent și Viitor”

În perioada 8-10 mai 2024, la sala de evenimente Emerald, a avut loc Conferința “Medicina de Familie – trecut, prezent și viitor”, eveniment la care a participat și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Conferința a fost organizată de către Colegiul Medicilor Bihor și Organizația Patronală a Medicilor de Familie Bihor.

Dr. German Ramona, Președinte al Organizației Patronale a Medicilor de Familie din Bihor a deschis conferința, adresând un călduros bun-venit tuturor participanților. După aceasta, au luat cuvântul doamna Prof. Univ. Dr. Daina Lucia, Director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, alături de Conf. Univ. Dr. Pantiș Carmen – președintele Colegiului Medicilor Bihor, Conf. Univ. Dr. Rahotă Daniela, director al Direcției de Sănătate Publică Bihor și Jr. Dulău Dorel, Director al Casei de Asigurări de Sănătate Bihor.

Doamna Dr. Daina a realizat o prezentare per ansamblu a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, a secțiilor, compartimentelor, centrelor și laboratoarelor din cadrul spitalului. În cadrul prezentării au fost punctate de asemenea performanțele pe plan medical, precum premiere naționale și la nivel de județ din ultimii 2 ani. Prezentarea a continuat cu realizările unității sanitare din punct de vedere al proiectelor de modernizare și extindere, cu accent pe noul spital de boli infecțioase de pe strada Vlădeasa, aflat în etapa de construcție și transformarea digitală. Doamna Director a venit în întâmpinarea medicilor de familie cu soluții pentru o mai bună colaborare între medicii de familie și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, cu accent pe facilitarea accesului pacientului la servicii medicale, eficientizarea traseului pacientului și buna comunicare dintre medic și pacient.

Conferința s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, de miercuri până vineri, având ca speakeri specialiști din domeniul medical și nu numai, care au abordat din diferite perspective tematici de specialitate conexe medicinei de familie și aspecte practice ale relației dintre medicul de familie și pacient și dintre medicul de familie și unitățile medicale implicate în asigurarea continuității asistenței medicale.

“Conferința Medicina de Familie – trecut, prezent și viitor, aflată la a II-a ediție, confirmă încă o dată un real succes. Felicit pe această cale pe doamna Dr. German Ramona, președinte al OPMF Bihor care împreună cu conducerea organizației Dr. Naghi Elena, Dr. Hora Delia, Dr. Verzea Mihai și Dr. Vașadi Iulian au reușit un eveniment medical de referință în Bihor, creditat de CMR cu 15 puncte EMC (educație medicală continuă)”, transmite doamna Dr. Carmen Pantiș.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,675FaniÎmi place
1,735CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI