Concursul de pescuit cu muscă artificială, ”Open Iad”, ediția a V-a

253
Concursul de pescuit cu muscă artificială, ”Open Iad”, ediția a V-a-800x450
 

În perioada 8-10 iunie 2018 Asociația Aqua Crisius a organizat concursul de pescuit cu muscă artificială, Open Iad”, ediția a V-a. Acest concurs s-a desfășurat pe Valea Iadului, amonte de Barajul Leșu și a constituit o etapă din Campionatul Național de Pescuit cu Muscă Artificială.

 

La start s-au aliniat 20 de participanți care au prins în total aproape 900 de pești punctabili (păstrăvi având peste 12 cm), toate capturile fiind eliberate. Concursul a fost câștigat de Bogdan Hirișcău din Cluj-Napoca, argintul revenindu-i lui Tătar Raul, din Târgu Mureș, podiumul fiind completat de Câmpian Sergiu, tot din Cluj-Napoca, cea mai mare captură, un păstrăv de 26,1 cm a fost capturată de Buciu Darius din Cluj-Napoca.

Pescarii bihoreni reprezentați prin patru concurenți, au reușit clasări pe locurile 10, 11, 12 și 14.

Sponsorii competiției au fost MeritaBio, producător local de preparate din mere ecologice din Cheresig și magazinul de articole de pescuit la muscă artificială Troutline. Sportivii au fost recompensați cu diplome, cupe și alte premii.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.