Competiţie sportivă de OFF ROAD ilegală organizată în Bihor! Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat o amendă în valoare de 50.000 lei

2436
OFF ROAD ilegal
Foto ©️ Garda de Mediu Bihor

Organizatorul unei competiții sportive de tip off-road într-o arie naturală protejată a fost amendat cu 50.000 lei de către comisarii Gărzii de Mediu Bihor, întrucât acesta nu avea acordul administratorului zonei respective aflată sub regim strict.

„Ca urmare a unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat un control în Aria Naturală ROSCI 0062 Defileul Crişului Repede – Munţii Pădurea Craiului, zona Valea Lupului – Valea Calului, unde s-a identificat organizarea unei competiţii sportive de tip OFF ROAD cu un traseu de 45 Km, din care o parte se regăseşte în Aria Naturală protejată.


Pentru această activitate sportivă este obligatoriu obţinerea acordului administratorului ariei naturale protejate ANANP – ST Bihor.

Pentru lipsa Acordului administratorului ariei naturale protejate societatea a fost sancţionată contravenţional conform ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate cu amendă contravenţională în valoare de 50.000 lei”, transmit comisarii gărzii de mediu.