Colocviile Muzeului Țării Crișurilor

75

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal a reluat seria de manifestări cultural-științifice desfășurate sub egida „Colocviile Muzeului Țării Crișurilor” cu un eveniment de marcă, în care protagonist a fost prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, Manager al Bibliotecii Naționale a României, moderatorul manifestării fiind prof. univ. dr. Gabriel Moisa, istoric și Manager interimar al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.
 
La acest eveniment, primul de acest nivel organizat de instituția muzeală de la ridicarea tuturor restricțiilor datorate pandemiei SARS-CoV-2, au fost prezenți în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române, nr. 1/A) peste 200 de persoane, reprezentați ai mediului ecleziastic, politic, academic și cultural. Numărul ridicat al celor prezenți a fost remarcat și de invitatul special al serii, dl. prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, care a mulțumit și apreciat spiritul cultural manifestat de societatea orădeană.

Cei prezenți au putut audia conferința „Constanțe istorice și rupturi generaționale. Scrierea și rescrierea istoriei sub ochii noștri”, ce a fost urmată de o sesiune Q&A (întrebări și răspunsuri) între publicul prezent și invitat. Seara s-a încheiat cu lansarea cărții A fost odată ca niciodată Partidul Comunist Român. 1921-2021. Pentru o istorie dezinhibată a „viitorului luminos”, al cărei editor este prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, cei prezenți având la dispoziție și posibilitatea de a achiziționa volume semnate de invitatul serii, care a oferit și o sesiune de autografe.

Evenimentul a fost organizat de instituția muzeală și Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău, aflat sub egida Academiei Române, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Primăria Municipiului Oradea și Universitatea din Oradea.

 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.