Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal a reluat seria de manifestări cultural-științifice desfășurate sub egida „Colocviile Muzeului Țării Crișurilor” cu un eveniment de marcă, în care protagonist a fost prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, Manager al Bibliotecii Naționale a României, moderatorul manifestării fiind prof. univ. dr. Gabriel Moisa, istoric și Manager interimar al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.
La acest eveniment, primul de acest nivel organizat de instituția muzeală de la ridicarea tuturor restricțiilor datorate pandemiei SARS-CoV-2, au fost prezenți în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române, nr. 1/A) peste 200 de persoane, reprezentați ai mediului ecleziastic, politic, academic și cultural. Numărul ridicat al celor prezenți a fost remarcat și de invitatul special al serii, dl. prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, care a mulțumit și apreciat spiritul cultural manifestat de societatea orădeană.
Cei prezenți au putut audia conferința „Constanțe istorice și rupturi generaționale. Scrierea și rescrierea istoriei sub ochii noștri”, ce a fost urmată de o sesiune Q&A (întrebări și răspunsuri) între publicul prezent și invitat. Seara s-a încheiat cu lansarea cărții A fost odată ca niciodată Partidul Comunist Român. 1921-2021. Pentru o istorie dezinhibată a „viitorului luminos”, al cărei editor este prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, cei prezenți având la dispoziție și posibilitatea de a achiziționa volume semnate de invitatul serii, care a oferit și o sesiune de autografe.
Evenimentul a fost organizat de instituția muzeală și Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău, aflat sub egida Academiei Române, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Primăria Municipiului Oradea și Universitatea din Oradea.
Colocviile Muzeului Țării Crișurilor
Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
- Publicitate -