Cod roșu în Bihor: 3 persoane salvate și 10 gospodării inundate

1689

În urma fenomenelor meteorologice periculoase de intensitate foarte mare, prognozate prin avertizărea COD ROȘU, emisă de Administrația Națională de Meteorologie în data 22 iulie, în intervalul orar 16.10 -17.00, pentru județul Bihor (Criștioru de Jos, Vașcău, Cărpinet și Nucet), în localitățile Criștioru de Jos, Săliște de Vașcău, Vașcău și Cărpinet au fost înregistrate efecte negative care au impus intervenția structurilor operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor. 

În vederea avertizării oportune a populației din zonele afectate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a transmis mesaj de înștiințare prin aplicația informatică RO – ALERT.

​Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență,la nivelul Stației de Pomperi Ștei, în al cărei raion de intervenție se află localitățile afectate de inundații, a fost dispusă creșterea capacității operaționale, fiind totodată mobilizați în sprijin și pompierii Secției Beiuș.

​Echipajele de pompieri militari din cadrul subunităților menționate au salvat trei persoane (doi adulți și un copil) în Cărpinet și două persoane în Criștioru de Jos, evacuându-le din locuințe și transportându-le în loc sigur, desfășurând concomitent misiuni de evacuare a apei din 10 gospodării situate în Criștioru de Jos, din trei curți situate în Săliște de Vașcău, din curțile a două locuințe din Cărpinet și din gospodării situate în Vașcău.

​Situația este în dinamică, în momentul de față forțele de intervenție continuând operațiunile de înlăturare a efectelor meteorologice periculoase.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.