34.2 C
Aleşd
miercuri, 17 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Cod Roșu de Caniculă în Weekend – Temperaturi de 41 de Grade în Aleșd

Un val de căldură extremă va lovi România în acest weekend, cu temperaturi ce vor ajunge până la 41 de grade Celsius la umbră, afectând inclusiv orașul Aleșd. Autoritățile au emis mai multe coduri de avertizare pentru diferite regiuni ale țării:

Cod Galben (11 iulie): Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a Moldovei, pe litoral, și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile vor atinge 33-37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși 80 de unități. Minimele nocturne vor fi peste 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Cod Portocaliu (11 iulie): Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, sudul Moldovei și vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi grav afectate, cu temperaturi de 36-39 de grade Celsius și un disconfort termic accentuat. ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod Galben (12 iulie): Valul de căldură va continua în Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, Carpații Orientali și pe litoral, cu maxime de 34-36 de grade și disconfort termic ridicat.

Cod Portocaliu (12 iulie): Cea mai mare parte a țării va experimenta caniculă severă, cu temperaturi de 36-40 de grade Celsius și, izolat, chiar mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Crișanei și al Moldovei.

Cod Portocaliu (13-14 iulie): Maramureș, Transilvania, Dobrogea și Carpații Orientali vor fi afectate de un val de căldură intensă, cu temperaturi de 35-40 de grade. Pe litoral, temperaturile vor fi de 32-35 de grade.

Cod Roșu (13-14 iulie): Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova vor resimți cel mai puternic val de căldură, cu temperaturi maxime de 37-41 de grade și disconfort termic deosebit de accentuat.

Autoritățile au transmis avertizări către toate instituțiile relevante și recomandă populației să evite expunerea prelungită la soare, să se hidrateze corespunzător și să ia măsuri pentru a se proteja de căldura extremă.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,856FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI