19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Cod potocaliu de furtuni în Bihor

 

Avertizări meteo imediate au fost emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, vineri după-amiază, pentru mai multe localități din Bihor.

Avertizările COD PORTOCALIU, sunt valabile până cel puțin la ora 17, și vizează localitățile:

Salonta, Tulca şi Mădăras. Tinca, Holod, Cociuba Mare, Şoimi, Olcea, Uileacu de Beiuş, Husasău de Tinca şi Căpâlna.

O altă avertizare Cod Portocaliu, valabilă până la ora 18, vizează pentru localităţile Biharia, Borș Paleu, Tileagd, Țețchea, Vârciorog și Săcădat.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni medii.

Pentru protejarea populației din zonele aflate sub incidența Codurilor, au fost emise mesaje RO-ALERT.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.
Totodată, recomandăm bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Atenție unde parcați autoturismele!

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Curăţaţi şanţurile şi rigolele!

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea efectelor ploilor abundente, pompierii bihoreni vă recomandă să curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,739FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI