Cod portocaliu de vreme rea în Bihor

848
Cod Portocaliu avertizare

Meteorologii au emis vineri după-masă o avertizare de cod portocaliu de vreme rea pentru două localități din județul Bihor.

Potrivit meteorologilor, avertizarea a intrat în vigoare de la ora 13:40 și este valabilă până la ora 14:40, cu posibilitate de prelungire. Cele două localități bihorene aflate direct sub incidența codului portocaliu de vreme rea sunt orașul Vașcău și localitatea Cărpinet.

„În intervalul menționat se vor semnala: local – averse torențiale care vor depăși 35…50 l/mp, descărcări electrice frecvente, izolat vijelie și grindină”, transmit meteorologii.

Cod galben până diseară în zona montană

O altă avertizare de cod galben este valabilă până vineri la ora 22:00, în zona montană din județul Bihor.

„Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, mai transmite ANM.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.