29.2 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Cod portocaliu de caniculă în Bihor. Temperaturile urcă la 39 de grade Celsius

Meteorologii au emis o avertizare pentru perioada 10-11 iulie, semnalând un val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat.

Cod Galben – 10 Iulie

Pe 10 iulie, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile țării. Temperaturile maxime vor oscila între 33 și 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Minimele nocturne vor rămâne peste 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Cod Portocaliu – 10 Iulie

În județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, valul de căldură va persista și se va extinde. Temperaturile maxime vor atinge 37-39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat, cu ITU depășind 80 de unități. Nopțile vor rămâne tropicale, cu minime peste 20 de grade.

Cod Galben – 11 Iulie

Pe 11 iulie, valul de căldură se va menține în Moldova, zona litoralului, și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi între 33 și 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic ridicat va continua, cu ITU peste 80 de unități. Minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade, indicând nopți tropicale.

Cod Portocaliu – 11 Iulie

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, și local în Maramureș, valul de căldură va persista și se va intensifica. Temperaturile maxime vor varia între 36 și 39 de grade Celsius, cele mai ridicate valori fiind în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, cu ITU peste pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor rămâne tropicale, cu minime peste 20 de grade.

Autoritățile recomandă populației să evite expunerea prelungită la soare, să consume lichide în mod regulat și să acorde o atenție deosebită persoanelor vulnerabile.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,936FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI