Cod Portocaliu de averse torențiale, vijelii și grindină în Bihor

700

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineața un COD PORTOCALIU de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină valabil în perioada 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni”, transmit meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii au emis, totodată, după ora 23, un alt Cod Galben în vigoare pentru 11 județe din nordul țării, care va expira sâmbătă, la ora 10. ANM anunță aceleași fenomene meteorologice.