Cod galben și cod portocaliu de inundații

1251
inundați cod
Foto © AlesdOnline arhivă

Având în vedere prognoza meteo și hidrologii sunt în alertă, fiind emise alerte de tip cod galben, respectiv portocaliu inclusiv pentru râuri din Bihor.

Potrivit Administrației Bazinale de Apă Crișuri, în intervalul 24-27 decembrie se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri, precum şi creşteri artificiale de niveluri datorate evoluţiei formaţiunilor de gheaţă, pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APӐRARE, după cum urmează:

COD GALBEN

– Barcău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Sălaj şi Bihor);

Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor);

– Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad);

– Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad).

COD PORTOCALIU

– Crişul Repede – afluenţii aferenti sectorului aval stația hidrometrică Ciucea (judeţele: Cluj şi Bihor);

– Crişul Negru – bazin amonte stația hidrometrică Beiuş şi afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Beiuş (judeţele: Bihor şi Arad);

– Crişul Alb – bazin amonte stația hidrometrică Gurahonţ şi afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad).

Reprezentanții ABA recomandă populației să evite deplasarea în preajma apelor în zonele aflate sub avertizare și dau asigurări că echipele instituției monitorizează în permanență regimul hidrologic și lucrările hidrotehnice cu rol de apărare din zonele aflate sub incidența avertizării hidrologice.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.