Cod galben de vreme severă imediată în județul Bihor

862
cod galben ploaie
Foto © AlesdOnline

Update: Meteorologii au emis un nou cod portocaliu valabil incepand cu ora 18:55 până ora 19:30.

Localitățile vizate sunt: Salonta, Tinca, Batăr, Brusturi, Chișlaz, Derna, Sârbi, Tulca, Ciuhoi, Spinuș, Mădăras.

Se vor semnala: frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii, averse torențiale ce vor cumula 30…35 l/mp.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cod galben de vreme severă imediată în județul Bihor.

Localitățile afectate: Oradea, Salonta, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Sânmartin, Tileagd, Tinca, Diosig, Oșorhei, Batăr, Brusturi, Ciumeghiu, Nojorid, Tăuteu, Șimian, Sălard, Curtuișeni, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu , Derna, Sârbi, Avram Iancu, Hidișelu de Sus, Sălacea, Borș, Tulca, Girișu de Criș, Roșiori, Lăzăreni, Tarcea, Abrămuț, Copăcel, Cherechiu, Husasău de Tinca, Cefa, Ciuhoi, Cetariu, Sânnicolau Român, Buduslău, Toboliu, Mădăras, Tămășeu, Săcădat, Paleu, Gepiu, Spinuș, Viișoara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 18:00-19:30 se vor semnala ploi torențiale ce vor cumula 25-30 l/mp, grindină de dimensiuni mici, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.