Cod galben de vreme rea în Bihor! Vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină

379
Cod portocaliu ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vremea rea valabilă de marți, 17 mai, ora 14:00 până miercuri, 18 mai, ora 06:00.

 

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină.  

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.  

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Tot marți, meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt, valabilă pe data de 18 mai, între orele 06:00 și 21:00.  

Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h.  Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.  

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.