Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în Bihor

1595
Cod galben furtună Aleșd
Foto ©️ Karol Dezso

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață două avertizări. Una dintre ele este pentru caniculă și disconfort termic, iar cealaltă pentru instabilitate atmosferică și ploi torențiale în vigoare marţi, între orele 3:00 – 23:00.

În intervalul menţionat, în regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.

Pe parcursul zilelor de 1 și 2 septembrie, local în regiunile extracarpatice disconfortul termic se va menține accentuat și va fi caniculă.

2. -imagine fara descriere- (screenshot-2020-08-31-at-10-22-48_46399200.png)

Cod galben de furtuni 

Între 1 septembrie, ora 03 – 1 septembrie, ora 23, va fi în vigoare o atenționare de tip Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

1. -imagine fara descriere- (screenshot-2020-08-31-at-10-22-38_89648300.png)
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.