25.3 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Circulație întreruptă temporar pe DN76 la ieșirea din Băile Felix din cauza montării grinzilor la viaductul Inelului Metropolita

Autoritățile au anunțat că vineri, 28 iunie 2024, circulația pe Drumul Național 76 va fi temporar întreruptă între orele 9:00 și 15:00, la ieșirea din Băile Felix către Beiuș.

Măsura este necesară pentru montarea grinzilor la viaductul Inelului Rutier Metropolitan, o operațiune complexă ce implică folosirea celei mai mari macarale din România, cu o capacitate de 700 de tone.

Viaductul, care are o lungime totală de 395 de metri, va beneficia de instalarea a 5 noi grinzi pe deschiderea de deasupra drumului. În timpul montării fiecărei grinzi, traficul auto va fi oprit complet pentru aproximativ 15 minute. Până în prezent au fost montate 30 din cele 40 de grinzi planificate pentru viaduct, fiecare deschidere urmând să aibă câte 5 grinzi.

Inelul Metropolitan, cu o lungime totală de 17 km, va conecta drumurile naționale DN1, DN 76 și DN 79 către Cluj-Napoca, Deva și Arad, oferind, de asemenea, acces la centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea. Proiectul este împărțit în două loturi, cu lucrări executate de multiple firme și o finanțare asigurată prin Programul Național „Anghel Saligny” și alocații locale.

Montarea grinzilor la viaductul din Băile Felix este parte a eforturilor de extindere a infrastructurii rutiere pentru a îmbunătăți conexiunile regionale și accesul la orașele din jurul Oradei.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI