Cincisprezece cetățeni străini opriți la frontiera de vest (video)

162
 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș în  cooperare cu un echipaj al Secției 3 Poliție Rurală Biharia au depistat un grup format din cincisprezece cetățeni din Siria, Turcia și Irak care încerca sa treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

În data de 30.01.2021, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, în cooperare cu un echipaj al Secției 3 Poliție Rurală Biharia, au depistat în localitatea Parhida, la aproximativ 500 m față de linia de frontieră,  cincisprezece cetățeni străini care se deplasau, pe jos, pe câmp, spre linia de frontieră.

Deoarece nu-și justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că grupul este format din cetățeni din Siria, Turcia și Irak, paisprezece adulți și un minor, adulții având vârste cuprinse între 19 și 31 de ani, iar  minorul fiind  în vârstă de 11 ani.

Din declarațiile persoanelor rezultă că aceștia intenționau să treacă frontieră de stat pentru a ajunge în vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.