Cinci români au primit organe de la un bihorean aflat în moarte cerebrală

316
Medici
 

În ultimele 24 de ore, 5 români au fost readuşi în cursa vieţii prin transplant de ficat şi rinichi, datorită generozităţii altor oameni şi efortului colectiv al echipelor medicale implicate în activitatea de donare şi transplant.

Gestul unei familii din judeţul Bihor, la fel ca al celorlalte familii care au fost de acord cu donarea organele rudelor lor aflate în moarte cerebrală, salvând astfel viața altor semeni aflați în cumpănă, ne demonstrează că speranţa stă în firea fiecăruia dintre noi.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în zorii zilei de 20 ianuarie, a fost realizată a patra prelevare de organe şi ţesuturi (cornee) din acest an, donator fiind un bărbat de 64 de ani, internat cu un traumatism craniocerebral grav, a cărui familie a ales să dăruiască speranţă altora.

Ficatul a fost transplantat de echipa Dr. Vlad Braşoveanu, la Institutul Clinic Fundeni, unui pacient de 60 de ani, suferind de ciroză hepatică cu virus B şi toxic nutriţională de peste 10 ani. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

În acelaşi timp, la ICUTR Cluj, o femeie de 47 ani, care făcea de 5 ani dializă şi un bărbat de 52 de ani, aflat de 7 ani pe lista de aşteptare, au beneficiat de transplant renal şi se vor gândi cu recunoştinţă la “îngerul” lor salvator.

Alte două paciente, de 64 şi 61 de ani, aflate pe listele de aşteptare de 3, respectiv 5 ani, au primit şansa la o viaţă mai bună prin transplant de rinichi, ca urmare a gestului făcut de familia donatorului din Satu Mare.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.