3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Cinci afgani au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe la Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș I și Vărșand au depistat unsprezece cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare.

- Publicitate -

În data de 12.07.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Republica Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier, accesorii mobilier și materiale textile pe ruta Bulgaria-Belarus.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, cinci cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani, solicitanți de azil în România.

Azi dimineață de 13.07.2021, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri electrice și detergent pentru o societate comercială din Elveția.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 19 de ani, solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI