Cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera cu statul vecin depistaţi de polițiștii de frontieră bihoreni

148
 

Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni au depistat, la sfârșitul acestei săptămâni, cinci cetăţeni străini, trei din Etiopia și doi din Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera cu statul vecin.

 

Astfel, în data de 16.10.2020, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean ceh, în vârstă de 46 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Cehia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, polistiren, pe ruta România – Slovacia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunși în compartimentul marfă, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări. În urma verificărilor poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de trei tinere din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 şi 26 de ani. 

Acestea au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 17.10.2020, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Diosig, au depistat, pe timpul executării misiunilor specifice, la aproximativ 700 de metri față de linia de frontieră două persoane. Deoarece acestea nu-și justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Maroc în vârstă de 31, respectiv 32 de ani. Din declarații rezultă faptul că acestea intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii din Etiopia, respectiv cetăţenii din Maroc, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. 

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.